Hüseyin Güvercin Ortaokulu

Vizyon: Atatürk ilke ve inkılâplarını benimsemiş; temel demokratik değerlerle donanmış; bireysel farklılıkları ne olursa olsun; araştırma, sorgulama, eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerileri gelişmiş; yaşam boyu öğrenen ve insan haklarına saygılı nesiller yetiştiren bir kurum olmaktır.

Misyon: Milli Eğitim Temel Kanununa ve Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve ilkelerine uygun olarak; Atatürk ilke ve İnkilaplarını özümsemis, içinde yaşadığı topluma değer katmayı amaçlayan, kendine büyük ufuklar çizen, araştırmacı ve sorgulayıcı, yakın ve uzak çevresindeki olaylara duyarlı, teknolojiyi kullanarak aktif öğrenmeyi gerçekleştirebilen, kendini kurumun asli unsuru olarak görüp okuldaki bilgi üretimine katılan, karar mekanizmasi içinde olmayı arzu eden, değişen müfredat çerçevesinde her konuda proje üretebilen, ekip çalısmasına yatkın, başaran ve basarının zevkine varan, toplumun ihtiyaç duydugu bireyler yetistirmektir.

Başarılar: 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı 24 Kasım Öğretmenler Günü Hentbol Turnuvası Yıldız Kızlar 3.cülüğü, Hentbol Yıldız Kızlar Mersin 2.ciliği 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı Sporla Gelen Açılım Projesi 1.Sınıflar Mersin 1.ciliği 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Futsal Yıldız Erkekler il 2.liği (Adıyaman grup birinciliği ) · Satranç Küçük Kızlar il 2.liği · Satranç Yıldız Erkekler il 4.lüğü · Oryantiring Yıldız Erkekler il 4.lüğü · Badminton Yıldız Erkekler ilçe 2.liği · Badminton Yıldız Kızlar ilçe 1.liği · Dart Yıldız Kızlar ilçe 3.lüğü · Bocce Yıldız Kızlar ilçe 1.liği · Basketbol Yıldız Erkekler ilçe 3.lüğü elde etti.

Saatler: 08:40-14:50
Isınma: Klima
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 2016-2017 Erasmus Ka1 "Beni ben yapan farklılıklarım yaratıcı dramayla ben de varım" 2018-2019 Erasmus Ka1 "Zorbadan kardeşe kaygıdan neşeye" isimli projelerimiz kurumumuzca yürütülmüştür.

Telefon - 0 (324) 223 33 40

WEB - https://huseyinguvercinortaokulu.meb.k12.tr

Adres - Korukent Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı No 85 Toroslar / MERSİN

Mesleki Uygulama Labaratuvarı :1